zondag 20 januari 2013

Gävle it is!

Héj Héj,

Vandaag was het zo ver, doorreizen naar Gävle.. De stad waar we de komende 3 maanden zullen doorbrengen, lief en leed zullen delen, een nieuwe wereld ons tegemoet komt (oké dit is allemaal lichtjes overdreven)
Toch was het zeer spannend om de stad Gävle eindelijk te kunnen bezichtigen.
Eindelijk eens een beeld te kunnen vormen van de stad waar we de afgelopen maanden al dikwijls over droomden.
Dromen zijn meestal bedrog, maar om het cliche te doorbreken (of toch niet).. Is het hier werkelijk mooier dan in die dromen.
De woorden die vandaag toch enkele keren vernoemd zijn: iddylisch, feeëriek, disneyachtig,...
Ik hoorde dat België ook een sneeuwvlaagje heeft gehad, uiteraard ligt het hier ook volledig wit, dat in combinatie met gele/roze/blauwe huisjes is echt prachtig.

Deze ochtend namen we vanuit Stockholm de trein naar Gävle, hier kwam een aardig staaltje teamwork aan te pas... Alleen was ik er nooit of te nimmer geraakt. Hierbij een welgemeend dankwoord aan Chloë en Robin!
De treinrit naar Gävle duurde ongeveer 1,5 uur, nadien moesten we jammer genoeg afscheid nemen van Chloë. Robin en ik bleven een beetje ontredderd achter wanneer Chloë werd opgehaald door haar nieuwe gezinnetje waar ze 3 maand zal verblijven.
Onze onzekerheid werd plots veel groter, het liefst van al waren we meegegaan met Chloë naar wat uiteindelijk haar kleine paradijs werd (zagen we al op foto's).

Maar we hebben natuurlijk niet lang getreurd, toen we aan het wachten waren op verantwoordelijken van de B&B om ons te vervoeren genoten we, als echte kleine kinderen alvast van de sneeuw.

De B&B is momenteel stiekem ook ons paradijs, er zijn geen andere bewoners waardoor we effectief het kot voor ons alleen hebben.
Robin en ik zijn niet bepaald de meest gestructureerde mensen... Doch hebben wij ons gewaagd aan een wandelingetje en verkenning van de stad. We hebben een wandeltochtje gedaan naar de universiteit. Hiervoor moesten we door een prachtig park, de weg terugvinden in dit park was geen eitje, alles is daar namelijk nogal wit. Toch vonden we snel onze weg en genoten we van de prachtige omgeving. De universiteit waar we de komende maanden gaan is immens, een beetje vergelijkbaar met de Amerikaanse "high schools".
Ik kijk er al naar uit om daar lessen te volgen. In warme lokalen met de prachtige omgeving in het visier.

Toen was het tijd om inkopen te gaan doen. Voor velen een gevreesd moment: 2 dummies wat koken betreft die gingen koken.
Eerlijk waar, het was lekker! (echt waar!!!)
We maakten pasta Carbonara en hebben zonder het recept te volgen (want dat bleek helemaal niet te kloppen) een heerlijke maaltijd kunnen tevoorschijn toveren.
Geloof het of niet maar Robin en ik zullen echte Masterchefs worden!

Na een avondje chillen in de B & B, waarbij de opzet was om de ellenlange tekst te lezen (verplicht tegen morgen), en waar we lichtjes in de mist gingen door te skypen, youtube af te schuimen en uiteraard nog een blogje te maken is het nu bijna tijd om te gaan slapen.
Stiekem kijk ik al heel hard uit om m'n eigen stekje te hebben, maar het is hier ook vreselijk gezellig.

Morgen is het de allereerste schooldag aan HIG... Spannend! We moeten onszelf al voorstellen in onze moedertaal en in het Engels. We moeten dit doen aan de hand van een verhaal, dus hier bij een kleine oproep aan m'n dichte familie & vrienden. Wie een goed verhaal weet, sms het mij zeker door!

Ik ben er helemaaaaaaaaaal klaar voor!!!
Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten